Türkiye Kent Konseyleri Birliği İlk Toplantılarını Kocaelide Gerçekleştirdi

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Birlik Başkanı Sedat Köse'nin başkanlığında Kocaeli'de gerçekleştirildi. Dört gündem maddesiyle toplanan toplantıda, öncelikle göreve yeni seçilen Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Kadir Çetin’e üye kent konseyleri adına hayırlı olsun dilekleri ile başlandı. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Yeni dönemde kent konseylerinin süreçlerinin ele alındığı toplantıda, seçimler sonrası genel kurullarını tamamlayan kent konseylerinin Birlik üyelik süreçlerinin tamamlanması ve mevcut birliğe üye kent konseylerinin kontrol edilerek üyelik süreçlerinin değerlendirilmesi ile yeni üyelik başvurusunda bulunan kent konseylerinin üye komisyonunda görüşülüp hızlı bir karar alınarak sonuçlandırılması kararlaştırıldı.

Toplantıda, Türkiye'deki tüm kent konseylerini ilgilendiren Kent Konseyleri Yönetmeliği ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmeler hakkında bilgiler verildi. Bakanlıkla yapılan görüşmelerin iyi bir seviyeye geldiği ve örnek bir çalışma yapıldığını ifade eden Köse, konuşmasında Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'nün bu konuyu çok önemsediğini ve kapsayıcı, katılımcı bir çalışma yapmak istediklerini belirterek, "Biz de onlara alanda gördüğümüz ve yaşadığımız aksaklıkları anlattık. İnşallah yakın zamanda kent konseylerine güzel haberlerimiz olacak. Bu doğrultuda bölgesel toplantılarımız ve kent konseyleri ziyaretlerimiz olacak. Birlikte daha güzel çalışmalar yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN: Sedat KÖSE

Halil ibrahim Yılmaz

Rüstem Septioğlu

Necati binici

Burak taştan

Zeynep Arıkan

Cüneyt Altıparmak

Av. Rüstem Kadri Septioğlu

Mürsel Sabancı

Genel Sekreter Fatih Bayram

Gölcük Kent Konseyi Başkanı : Dr. Metin Şentürk   

                                  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.