Toprak Sahada Başlayan  Dostluk 40 Yıldır Sürüyor

Körfez ilçenin yetiştirdiği başarılı spor insanlarından Metin Özkan ile gazetemizin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmenimiz Burhan Yarar, yaklaşık 40 yıl önce Körfez Esenspor Kulübünde forma giydikleri dönemde birlikte top koşturmuş ve büyük bir dostuluğun temellerini atmıştı. İkilinin o dönem toprak sahalarda başlayan dostluğu bugün de devam ediyor.

5 YIL ÜST ÜSTE  ŞAMPİYON OLAN ESENSPOR TAKIMININ EFSANE KADROSU

40 YILLLIK DOSTLUK

Esen Spor takımında oynadığı futbolla otoritelerin dikkatini çeken Özkan Profesyonel Futbol hayatında Fenerbahçe başta olmak üzere , Çanakkale Dardanel Spor, Yeni SalihliSpor, Sivasspor gibi birinci Lig takımlarının bir çogunda futbol oynadı..  Futbol hayatından sonra bir süre Sivas Spor Teknik Direktörü İlyas Tüfekçi'nin yardımcı hocalığını yapan Özkan , aktif futbol hayatından sonra Körfez İlçede 10 yıl belediye başkanlığı yapan efsane başkan Yunus Pehlivan tarafından siyasete davet edilerek  Ak Partiden bir dönemde meclis üyeliği yaptı. Daha sonra başkan olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın daveti üzerine Belediyenin Spor Akademisinin kuruluşunda görev yaparak  başkan Baran'a  Spor danışmanlığı yaptı.  Körfez İlçede  12 yıldır her hafta düzenlenen ve eski dostların bir araya gelerek forma giydikleri özel dostluk maçları düzenleyen Özkan , aynı zamanda Üniversiteli gençlerle İlimtepe Sporu  Şampiyon yaparak Deplasmanlı Lige çıkaran isim olarakta tarihe geçmişti.

ALTIN KİRAZ PATENTLİ TURNUVA

Özkan aynı zamanda İlimizin Patentli tek turnuvası olan Altın Kiraz Dostluk Futbol Turnuvasınıda 12 yıldır başarı ile sürdürmekte.  Özkan, çocukluk arkadaşı ve Takım arkadaşı Burhan Yarar ile birlikte 40 yıl önce Esenspor takımını efsane kadrosuyla  ile çekildikleri bir görseli paylaşarak nostalji yaptı. Özkan, “Bu fotoğrafı anlamı çok büyük, tam 45 senelik arkadaşlık dostluk ne günler geldi geçti. Esentepe sokaklarında başlayan Esenspor kulubümüzde devam eden dostluklar bugün de halı sahada tekrardan bir aradayız” dedi.Körfez İlçe ve Kocaeli Spor Camiasında çok sevilen bir isim olan Metin Özkan kardeşimize bizde bundan sonraki Spor ve Siyaset hayatında başarılar diliyoruz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.