Laparoskopik Yöntemle Hastanın Karnından 26 Cm Büyüklüğünde Ve 4 Kilo Ağırlığındaki Kitle Çıkarıldı

Körfez’de yaşayan 41 yaşındaki kadın hasta, hayat kalitesini düşüren ve uzun zamandır devam eden karnında şişlik ve ağrılar nedeniyle SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’ne başvurdu.

Yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucunda kadın hastanın karnında yumurtalığından köken aldığı düşünülen 26 cm boyutunda bir kitle saptandı.

Hızla gerekli hazırlıkları tamamlanarak hastaneye yatışı yapılan hasta, hastanede görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çağrı Karabıyık ve ekip arkadaşları tarafından ameliyata alındı.

Kapalı (Laparoskopik) yöntemle gerçekleştirilen başarılı operasyon ile hastanın karnından tam 26 cm büyüklüğünde ve 4 kilo ağırlığındaki kitle çıkarıldı. Kitle boyutu ile doktorları bile şaşırttı.

Operasyon sonrası eski sağlığına kavuşan ve 68 kilodan 64 kiloya düşen hasta ağrılarından ve şişkinliğinden kurtulduğunu belirtti. Hasta çalışan personellere teşekkür ederek gerekli kontrollerinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.