Türkiye’nin ilk atık getirme merkezlerinden birine sahip olan Körfez Belediyesi’nin sıfır atık çalışmaları Adana’da düzenlenen Geri Dönüşüm ve Atık Fuarı’nda aktarıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte katılım sağlayan Körfez Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü yöneticileri, “Atık yönetimi mevzuatları ve belediyelerin uyumu” ile “Atık yönetiminde atık merkezlerinin rolü” konulu söyleşide deneyimlerini paylaştı.
ATIK YÖNETİMİ KONUŞULDU
Fuara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mesut Önem, Sıfır Atık Şube Müdürü Hüseyin Kılıç ve Körfez Belediyesi Sıfır Atık Yönetim Şefi Ufuk Salih Kaya katıldı. Ortak düzenlenen panelde Kocaeli’nin sıfır atık vizyonu dinleyenlere aktarıldı
YERİNDE AYRIŞTIRMA
Fuarda, Atıkların geri dönüştürülmesinin önemine işaret edildi. Yetkililer atıkları evde ayrıştırmasının hem ülke hem de çevre açısından daha faydalı olacağını belirtti. Artan nüfusla atıkların da çoğaldığını söyleyen yetkililer, geri dönüşüm ve sıfır atıklarla ilgili bilgiler verdi.