KÖRFEZ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Çelenk sunumu gerçekleştiren Başkan Söğüt, “Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi makamla ölçülemeyecek derecede büyük bir gurur kaynağıdır" dedi.

Gaziler Günü dolayısıyla Körfez Kaymakamlığı’nda çelenk bırakma töreni gerçekleştirildi. Törene; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı İsa Büyük,  Garnizon Komutanı, siyasi parti başkan ve temsilcileri, STK ve oda temsilcileri ile gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Çelenk sunumu sonrasında da günün anlam ve önemine değinilen konuşmalar yapıldı, Başkan Söğüt de Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımıza başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

TARİHİMİZİN EBEDİ KAHRAMANLARI

Şanlı tarihimiz boyunca, bütün engelleme ve zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.

ŞEREF VESİLESİDİR

Yüreklerindeki vatan, bayrak, millet aşkıyla tarihe destan yazan gazilerimiz; sadece yaşarken değil, bu aziz millet dünya üzerinde var olduğu müddetçe, bu topraklarda уaşaуan herkes için birer onur ve şeref vesileleridir. Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi makamla ölçülemeyecek derecede büyük bir gurur kaynağıdır.

GURUR VE ONUR DUYUYORUZ

Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Gazi bir millet olan Türk milletinin mensubu olmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü’nü bir kez daha kutlar, selam ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.