Yoğun Katılım
Körfez Ticaret Odası ile Petkim Okulu tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ortak düzenlenen seminerde; öğrenci velilerine ' Ailelerde ve Çocuklarda Sınav Kaygısı' konulu konferans düzenlendi. Petkim okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergin Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Selcen Esenyel katıldı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programa; Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Okul Müdürü Murat Şendoğan, Okul Aile Birliği Başkanı Şengül Yurt, Kantinciler Dernek Başkanı Alican Kazgan, Okul öğretmenleri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Körfez İçin Elimizden Geleni Yapacağız
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Moralı, ‘’ Körfez Ticaret Odası olarak bizler Körfez İlçemiz için ekonomik ve kültürel anlamında elimizden gelen hiçbir destekten kaçınmıyoruz. Toplumumuzun her anlamda bilinçlendirilmesinde Körfez Ticaret Odası Olarak en önde yer almak bizim en öncelikli konularımız arasında yer almaktadır’’ dedi.
Okutan: velilerde çocuklar kadar kaygılı
Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan ise, öğrencilerin girdikleri ve girecekleri sınavda, kaygının çok önemli bir etken olduğunu, velilerin de en az öğrenciler kadar kaygılı olduğunu, bu kaygının en aza indirilmesi adına yapılması gerekenlerin var olduğunu belirterek, 'Bu nedenle bu etkinliği düzenledik. Uzman konuşmacı bu konuda bilgi verecek' dedi.
ESENYEL: kaygıya neden olan olayın kendisi değil değerlendirme yorumudur
Ailelerde ve çocuklarda sınav kaygısı konusunda eğitim veren Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk psikiyatri Uzmanı Selcen Esenyel ‘’Fazla kaygıya neden olan olayın kendisi değil onu değerlendirme, yorumlama biçimimizdir. O anda aklımızdan geçen düşünceler aşırı kaygılanmamıza neden olur: ‘Eğer geçemezsem annemler beni öldürür’ ‘Ne yaparsam yapayım kalacağım’ gibi. Gerçekçi olmayan, işe yaramayan, genelleyici ve kaygıyı artıran düşünceleri fark ederek bunların yerine daha akılcı düşünmeyi sağlamak sınav stresini kontrol etmemizi sağlayabilir. Bu değerlendirme ve düşünce değişimlerinin bazı tekniklerle yapıldığını bilmek lazım. Bilişsel davranışçı teknikler yardımıyla sınavla ilgili genel yorumlama biçiminizi değiştirebilirsiniz." dedi. Program sonrası konuşmacıya plaket ve çiçek takdiminde