Körfez-Kartepe Metrosu  Söğüt’ü Çok Mutlu Etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tüm yapım masrafları üstlenilen ve 2024 yılı yatırım programına alınan proje tamamlandığında ilimizde tek seferde hayata geçirilecek en büyük ulaşım yatırımı olacak.

Körfez Atalar Mahallesi’nden başlayan, ardından Derince, İzmit  ve son olarak Kartepe Cengiz Topel Havaalanı mevkiinde son bulacak olan Körfez-Kartepe Metro Hattı Projesi'nin ihalesi yapıldı. Konu hakkında sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın projenin yatırım bedelinin yaklaşık 61 milyar TL olduğunu belirterek şunları söyledi:

BÜYÜKAKIN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ulaşım Master Planımızda yer alan ve üzerinde hassasiyetle çalıştığımız Körfez-Derince-İzmit-Kartepe Metro Hattı Projemizin ihalesi yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yatırım programına alınan metro hattı, 61 milyar TL yatırım bedeli ile Kocaeli’de tek seferde hayata geçirilecek en büyük yatırım olacak. Yıllık 100 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak metro hattı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şehrimiz ve kıymetli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.”

SÖĞÜT DE “HAYIRLI OLSUN” DEDİ

Öte yandan projenin başlangıç noktası olan Körfez ilçesinin Belediye Başkanı Şener SÖğüt de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla kentimize ulaşım alanında büyük bir aşama katetmesini sağlayacak olan proje için, “Körfez’imize ve Kocaeli’mize hayırlı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.