banner3047

Konferansa Davet

Ahmet Haluk Dursun ;

Haluk Dursun 1957 yılında Hereke'de doğdu. 1968'de ilkokuldan sonra Galatasaray Lisesi'nde okumak icin istanbul'a geldi. Liseden sonra girdiği İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sonçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Kürsüsü'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, 1994 yılında "II. Abdulhamit Döneminde Ortadoğu'da Osmanlı-İngiliz Rekabeti: Akabe Meselesi" konulu tezle tarih doktoru unvanını aldı. 2007 yılında Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi sahasında tarih doçenti oldu. 1982 Aralık ayından itibaren Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde, lisans ve lisans üstü öğrencilerine Bizans ve Batı Avrupa tarihi, Yeni ve Yakınçağ Avrupa tarihi; Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti tarihi, Türk Kültür tarihi; İstanbul'un Tarihî Mekânları; Cumhuriyet Dönemi Kültür Politikaları, Tarih Öğretiminde Müzelerin Rolü derslerini okutmaktadır. Ayrıca Viyana Bilim Sanat Felsefe Akademisinde, 2007-2009 yılları arasında, çeşitli dönemlerde Osmanlı Medeniyeti ve Kurumları, Osmanlı Eğitim Tarihi, Flora ve Fauna (İhtisas Grubu), Osmanlıda Tekke Kültürü ve Tekke Eğitimi başlıklı dersleri de vermiştir. Haluk Dursun hâlen Marmara Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Haluk Dursun'un İstanbul'da Yaşama Sanatı (İstanbul: Ötüken Neşriyat 1999 (1. Baskı)- Timaş Yayınları, 2010, 10. Baskı), Nil'den Tuna'ya Osmanlı Yazıları (İstanbul: Ötüken Neşriyat 2000 (1. Baskı)- Timaş Yayınları, 2009, 5. Baskı); Tuna Güzellemesi (İstanbul: Kubbealtı Yayınevi, 2004 (1. Baskı), 2007- 2. Baskı), Osmanlı Coğrafyası'na Yolculuk (İstanbul: Timaş Yayınları, 2007 1. Baskı, 2007- 2. Baskı), Boğaziçi'nde Kırk Yılım (İstanbul: Heyamola Yayınları, 2009 (1. Baskı), 2010-2. Baskı) adlı kitapları bulunmaktadır.

Haluk Dursun 1989 yılında Zaman Gazetesinde yazdığı "Elveda Boğaziçi" başlıklı bir yazı dizisiyle İstanbul Mimarlar Odasının Basında Uzmanlık Ödülü'nü kazandı. Yine 2002 yılında Nil'den Tuna'ya adlı kitabıyla da Türkiye Yazarlar Birliği, Gezi Yazarları Ödülü'nü aldı. Akademik çalışmaları dışında kamusal alanda da faaliyetleri bulunan Haluk Dursun, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Danışmanı olarak, Miniatürk Projesinin hazırlanmasında görev almıştır. İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye Turing Otomobil Kurumunun Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Haluk Dursun 2005/2006 tarihlerinde aynı kurumda Başkan Vekilliği görevini yaptı. 2006 Mart ayından itibaren Ayasofya Başkanlığı görevini, 2009 Temmuz ayından itibaren de Müze Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.