banner3117
banner3118
banner3047
banner3142

KOCAELİ’NDE AFET SENARYOLARI KONUŞULDU

 

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde afetlere hazırlık ve toplum temelli yaklaşımlar üzerine toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, afet risklerinin azaltılması ve toplumun afetlere karşı daha dirençli hâle getirilmesi konuları ele alındı.

 

“ORTAK AKILLA İNŞA ETMELİYİZ”

Toplum temelli afet yönetmeleri çalışmalarının konuşulduğu toplantıya Kocaeli Üniversitesi AHAP Koordinatörlüğü ile Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Toplantının ev sahipliğini yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, afetlere hazırlık sürecinde kamu kurumlarının sorumluluğuna dikkat çekti. Yıldırım yaptığı konuşmada, “Afete hazırlık süreci toplumun tüm kesimleriyle birlikte yürütülmesi gereken önemli bir konu. Bu toplantı, afetlere karşı hep birlikte hareket etme kültürünü güçlendirmek ve dayanıklı bir toplum yapısını ortak akılla inşa etmek adına yapılıyor. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

“KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ”

Toplantıda konuşan Kocaeli İl AFAD Müdürü Mehmet Emin Koçan, “Toplum temelli afet yönetimi anlayışının risklerin azaltılması ve müdahale kapasitesinin artırılması açısından büyük önem taşıyor. Kurumlarımız arasında kurulan bu iş birliği, sahadaki uygulamaların etkinliğini de artıracak” ifadesini kullandı. Toplantıda Kocaeli’nin afetlere karşı daha hazırlıklı bir kent olabilmesi için ortak hareket etme kararlılığı yinelendi. Bu kapsamda toplumun her kesimini kapsayan çalışmaların arttırılması, afet bilincinin geniş kitlelere ulaştırılması, gönüllülük esasına dayalı katılımın teşvik edilmesi ve kurumlar arası eşgüdümün geliştirilmesi hedef olarak belirlendi. Ayrıca Kocaeli Dirençli Şehir Eylem Planı kapsamında “Dirençli Toplum Bilim Kurulu” oluşturuldu.

 

DİRENÇLİ TOPLUM BİLİM KURULU

Dirençli Toplum Bilim Kurulu’nda Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, Prof. Dr. Çiğdem Çağlayan, Doç. Dr. Örgen Uğurlu Ortaç, Doç. Dr. Yıldız Öztan Ulusoy, Doç. Dr. Osman Nejat Akfırat, Doç. Dr. Serpil Gerdan ve Dr. Öğretim Üyesi İsmet Cem Kaba yer aldı. Dirençli toplum bilim kurulu üyelerinin Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek toplum tabanlı afet yönetim çalışmalarına akademik destek sağlayacağı belirtildi.

Bülten No:643

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner3134

banner3135

banner3136

banner3137

banner3138

banner3139

banner3140

banner3141

banner3120

banner3121

banner3122

banner3123

banner3124

banner3125

banner3126

banner3127

banner3128

banner3129

banner3130

banner3131

banner3132

banner3133