banner3047

Kapanönüne İmaj Değişikliği
 Kapanönü’nde daha önceden yapılan ilk buluşmada belediyenin teknik personeli yapılabilecek çalışma ile ilgili genel bir sunum yaparak esnaflardan bu konuda görüş almıştı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da bu konuda ortak akıl yürüterek çarşı için en iyisini yapmak istediklerinden söz etmişti. Yapılan ikinci toplantıda ortaya daha somut veriler çıkarılarak yapılması gereken konularda ciddi kararlar alındı. Başkan Doğan ikinci toplantıda da yer alırken, kendisine Başkan Yardımcısı Murat Demir ile Proje Müdürü Adnan Gülyeşil eşlik etti. Kapanönü Çarşısı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Nurettin Tezel, böyle bir çalışmaya tüm esnaflar olarak olumlu baktıklarını söyleyerek; “ Çarşının dokusunu bozmadan imaj yenilemeye gidilmesine bizler olumlu bakıyoruz. Başkan Doğan da bu konuda oldukça istekli, el birliğiyle bu çalışmaların bir an önce başlatılması ortak temennimizdir” dedi. 

 

MÜŞTERİ KALİTE İSTER

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yapılan toplantıların önemine işaret ederek; “Bu toplantıları yapmamızın amacı, uygulama safhasında bir takım sıkıntılar oluşmasını engellemek içindir. O nedenle herkes açık yüreklilikle burada fikirlerini söylemek zorundadır. Kapanönü için en sağlıklı kararı hep birlikte almak istiyoruz. Unutulmamalıdır ki, müşteri kaliteli bir mekanda ağırlanmak  ister, güler yüzle karşılanmak  ister. Kapanönü Çarşısı bu özelliğini ortaya koymak zorunadır. Bunun için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu. Çarşıdaki “Bizim Döner” çalışanlarından İlhan Kayır, Başkan Doğan’ın görüşlerine tamamen katıldığını söyleyerek, “Burada şu anda tertip düzen yok. Garsonlar sanki otogarda çalışır gibi, kıyafetsizler. Ben 6 yıldır burada bir gün bile önlüksüz servis yapmadım. İşverenler de elini taşın altına sokmalılar, çalışanlara bir standart getirilmeli, bu düzen sağlanmadıkça işlerin artması ve çarşımıza ailelerin rağbet göstermesi zor olur” dedi.

 

ALTI MADDELİK KARAR

 

Kapanönü Çarşısı için alınması istenen 6 maddeden oluşan öneriler şunlar;

1-Çarşının çatısı ve çevresinin ahşap görünümlü kompozit malzeme ile yapılması.

2-Çarşının ortasındaki çeşmenin, yemek yenen bir ortamda steril olmayan uygulamalarda kullanılmasının sakıncaları göz önüne alınarak kaldırılması.

3- Çarşı girişlerine hava perdesi yapılması.

4- Tabela ve dükkan cephelerinin düzenlenmesi.

5-Tabanın cilalanması.

6-Bacalara filtre takılması.

 

Ortaya çıkan bu kararlar ile ilgili olarak, yeniden bir değerlendirme yapılacağını belirten Başkan Doğan, tabela ve dış cephe düzenlemelerini esnafların kendilerinin karşılayabileceğini, belediyenin de diğer ortak alanların düzenlemesi ile ilgili çalışmaları yapabileceğini belirtti. Doğan toplantının ardından tarihi çarşıda  tur atarak, çarşının sembol esnaflarından Boyacı Co’ya ayakkabısını boyattı. Kapanönü Çarşısı’nda halen 32 esnaf faaliyet gösteriyor. Esnaflar imaj yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak,  gerekeni yapacaklarını söylediler. Ortaya çıkan bu karalarla ilgili yapılacak değerlendirmenin ardından bir kez daha bir araya gelinerek, çalışma ile ilgili bir takvim belirlenmesi bekleniyor.


Kapanönü Çarşısının geleceğini ilgilendiren toplantıya Başkan Doğan da katıldı 


aşkan Doğan, çarşının sembol esnaflarından Boyacı Co’ya ayakkabısını boyattı. 




Esnaflar, imaj yenileme çalışmalarından yana olduklarını söyledi. 


Başkan Doğan, kahvaltılı toplantıda çarşı ile ilgili düşüncelerini  söyledi. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.