banner3047

Geleceğin çevrecileri Derince’de yetişiyor
 Cumhuriyet Ortaokulu’ndan ziyaret

Geri dönüşüm noktasında önemli çalışmalara imza atan Derince Belediyesi'nin ilçe genelinde öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği bilgilendirme faaliyetleri sürüyor. Bu bağlamda ilçede eğitim veren Derince Cumhuriyet Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Derince Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti. Fatih Mahallesi’nde yer alan Atık Getirme Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede yetkililer tarafından, öğrencilere burada yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verildi.

 

Geri dönüşümün önemi anlatılıyor

Burada yapılan bilgilendirmeler esnasında öğrenciler, beyaz eşya ve elektronik cihaz atıkları, iri hacimli atıklar, plastik ve metal atıklar, araç lastikleri, mobilya eskileri, atık yağlar ve atık pillerin toplandığı Atık Getirme Merkezi’ni inceleme imkanı buldu. Ziyaret esnasında öğrencilere geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasının önemi aktarıldı. Çevre bilincinin oluşturulması için gerçekleştirilen bu eğitimlerle öğrencilerin duyarlılığının arttırılması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.