Büyükakın: Körfez- Kartepe Metrosunun  İhalesi Yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 2024 yatırım programına alınan ve Kocaeli'de en büyük yatırım olacak olan  Körfez - Derince - İzmit - Kartepe Metro Hattı Projesi'nde ihalenin yapıldığını duyurdu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükakın projenin yatırım bedelinin yaklaşık 61 milyar TL olduğunu ifade etti.

TEK SEFERDE HAYATA GEÇECEK EN BÜYÜK YATIRIM

Büyükakın’ın açıklaması şöyle: "Ulaşım Master Planımızda yer alan ve üzerinde hassasiyetle çalıştığımız Körfez - Derince - İzmit - Kartepe Metro Hattı Projemizin ihalesi yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yatırım programına alınan metro hattı, 61 MİLYAR TL YATIRIM bedeli ile Kocaeli’de tek seferde hayata geçirilecek en büyük yatırım olacak. Yıllık 100 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak metro hattı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şehrimiz ve kıymetli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.