Körfez’de unutulan değerleri yaşatacağız

 

Yağmur Duası olarak da adlandırılan Hacet Bayramı, Körfez’de ilk olarak 1800’li yıllarda kutlanmaya başlandı. 1900’lü yılların ortalarına doğru da devam etti. Daha sonra unutulan bir gelenek haline gelen Hacet Bayramı, Körfez Belediyesi tarafından yeniden yaşatılacak. Hereke’de Yayla Türbesi’nin bulunduğu alanda gerçekleştirilecek olan Hacet Bayramı için Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da bölgede incelemelerde bulundu.

DEĞERLERİ YAŞATACAĞIZ

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran “Körfez Belediyesi olarak, tarihi eserlere sahip çıkıyor ve bu eserleri ayağa kaldırıyoruz. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda bunun pek çok örneğini gösterdik. Tabi sadece yapıları değil, unutulan kültürel değerlerimizi de yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817