ESNAFA İŞSİZLİK MAAŞI MÜJDESİ
 İflas gibi elinde olmayan nedenlerle (mücbir sebep) dükkanını-işletmesini kapatmak zorunda kalan esnaflara belirli bir süre, işsizlik maaşında olduğu gibi, ödeme yapılması planlanıyor. Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre bunun için ‘İşsizlik Fonu’ gibi ‘Esnaf Fonu’ kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda mücbir sebeple bakkal, berber ya da bir başka meslek grubundaki esnaf dükkanını kapatırsa belirli bir süre belirlenen miktarda Fon’dan maaş alabilecek. Ne kadar süreyle ve hangi miktarda ödeme yapılacağına ise henüz karar verilmedi.

 

DETAYLAR NETLEŞECEK

Hazine’nin belirli bir sermaye koyacağı Fon için esnaf ve sanatkar odaları da belirli miktarda bütçelerinden destekte bulunacak. Esnafların aidatlarından bir miktarda ‘Esnaf Fonu’na gidecek. Ancak esnafa ilave herhangi bir maliyet yüklenmeyecek. Fon kurulması için Kanuni düzenleme yapılacak. Önümüzdeki günlerde ödeme miktarı ve süresine ilişkin detaylar da netleşecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817